Tomatsoppa!

Ingredienser:
8-10 tomater
½ squash
3-4 vitlökar
1 buljong tärning(grönsaks)
salt
pepparmix
oregano
paprikapulver
olja
1 dl vatten
½-1 dl grädde

- Hacka tomaterna och squashen. Fräs i het panna tillsammans med olja, pressa i vitlöken, krydda
- Tillsätt 1 dl vatten och låt koka i 10 minuter

- Dra av kastrullen från värmen
- Mixa med stavmixer till passlig konsistens
- Koka upp igen, tillsätt grädde

- Servera med en klick gräddfil, blandat med färsk hackad basilika och citronpeppar!

Plommon


Havregrynets kladdkaka!


150 gram smör
2 ägg
½ dl muscovado socker eller rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk kakao
6 bitar mörk choklad

- Smält smöret, låt svalna
- Vispa äggen och sockret
- Blanda mjölet och kakao, tillsätt sedan i äggblandningen
- Tillsätt sedan smöret, och grovt hackad choklad

- Häll smeten i en smord och bröad form
- Grädda kakan i 150-175 grader, 5-10 minuter, känn efter så att den inte hinner bli torr!


Rödbets middag


Heta rotsaker

rödbetor
morötter
squash
olja
vitpeppar
salt
ströbröd

- Skiva rotsakerna tunt och hacka squashen
- Stek halv mjuka i olja i stekpanna, börja med varm panna, sänk sedan värmen
- Tillsätt lite vitpeppar, salt och ströbröd

Skinkmix
rökt skinka
paprika
avocado
gräddfil
citronpeppar

- Samt färsk tomat och persilja ur växthuset


Spegel


Blåbärsmuffins alá Havregrynets!

ingredienser

100 gram rumsvarmt smör
2 st ägg
1 dl socker
1 dl 4-kornsflingor
1 dl grahamsmjöl
0.5 dl potatismjöl
0.5 dl mandel spån
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk

-

florsoker
vatten
blåbär

Gör så här:

- Vispa socker och smör
- Tillsätt ett ägg åt gången, fortsätt vispa
- Blanda alla torra ingredienser, och rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken

- Placera ut muffinsformar på en plåt, och fyll formarna till ungefär hälften
- Grädda i ugnen, ca 200 grader, 10-15 minuter!

- Låt svalna och dekorera sedan med glasyr samt blåbär!


Klöver


Squash

Squash
tomat
vitlök

kryddor
mjöl

olja
vatten

- Fräs grönsakerna, tillsätt pressad vitlök, kryddor och mjöl
- Häll över vatten och låt koka i 5-10 minuter, klart!

På utfärd igen!


Siamesiska tvillingar i trädgården!


Kanotutfärd med Isabelle!


Mysli med hallon & havregryn!


Havregrynets sommar pannacotta!

4 dl. grädde
2 msk. rörsocker
1 st. vaniljstång

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka upp grädden, tillsätt socker. Dela vaniljstången och ta ut fröna, tillsätt sedan.
Dra kastrullen från värmen, rör ner gelatinbladen.

Lägg i formar eller glas. Låt stå kallt i minst 3 timmar innan servering eller låt det stå kallt över natten.

Dekorera med bär,(på bilden: hallon, blåbär o smultron) florsocker, sylt, ev. ätbara blommor.