Tomatsoppa!
8-10 tomater
½ squash
3-4 vitlökar
1 buljong tärning(grönsaks)
salt
pepparmix
oregano
paprikapulver
olja
1 dl vatten
½-1 dl grädde
- Hacka tomaterna och squashen. Fräs i het panna tillsammans med olja, pressa i vitlöken, krydda
- Tillsätt 1 dl vatten och låt koka i 10 minuter
- Dra av kastrullen från värmen
- Mixa med stavmixer till passlig konsistens
- Koka upp igen, tillsätt grädde
- Servera med en klick gräddfil, blandat med färsk hackad basilika och citronpeppar!
Plommon
Havregrynets kladdkaka!

2 ägg
½ dl muscovado socker eller rörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk kakao
6 bitar mörk choklad
- Smält smöret, låt svalna
- Vispa äggen och sockret
- Blanda mjölet och kakao, tillsätt sedan i äggblandningen
- Tillsätt sedan smöret, och grovt hackad choklad
- Häll smeten i en smord och bröad form
- Grädda kakan i 150-175 grader, 5-10 minuter, känn efter så att den inte hinner bli torr!
Rödbets middag
Heta rotsaker
rödbetor
morötter
squash
olja
vitpeppar
salt
ströbröd
- Skiva rotsakerna tunt och hacka squashen
- Stek halv mjuka i olja i stekpanna, börja med varm panna, sänk sedan värmen
- Tillsätt lite vitpeppar, salt och ströbröd
Skinkmix
rökt skinka
paprika
avocado
gräddfil
citronpeppar
- Samt färsk tomat och persilja ur växthuset
Spegel
Blåbärsmuffins alá Havregrynets!
ingredienser
100 gram rumsvarmt smör
2 st ägg
1 dl socker
1 dl 4-kornsflingor
1 dl grahamsmjöl
0.5 dl potatismjöl
0.5 dl mandel spån
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
-
florsoker
vatten
blåbär
Gör så här:
- Vispa socker och smör
- Tillsätt ett ägg åt gången, fortsätt vispa
- Blanda alla torra ingredienser, och rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Placera ut muffinsformar på en plåt, och fyll formarna till ungefär hälften
- Grädda i ugnen, ca 200 grader, 10-15 minuter!
- Låt svalna och dekorera sedan med glasyr samt blåbär!
100 gram rumsvarmt smör
2 st ägg
1 dl socker
1 dl 4-kornsflingor
1 dl grahamsmjöl
0.5 dl potatismjöl
0.5 dl mandel spån
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
-
florsoker
vatten
blåbär
Gör så här:
- Vispa socker och smör
- Tillsätt ett ägg åt gången, fortsätt vispa
- Blanda alla torra ingredienser, och rör sedan ner i smeten
- Tillsätt mjölken
- Placera ut muffinsformar på en plåt, och fyll formarna till ungefär hälften
- Grädda i ugnen, ca 200 grader, 10-15 minuter!
- Låt svalna och dekorera sedan med glasyr samt blåbär!
Klöver


Squash
tomat
vitlök
kryddor
mjöl
olja
vatten
- Fräs grönsakerna, tillsätt pressad vitlök, kryddor och mjöl
- Häll över vatten och låt koka i 5-10 minuter, klart!
På utfärd igen!




Siamesiska tvillingar i trädgården!
Kanotutfärd med Isabelle!




Mysli med hallon & havregryn!
Havregrynets sommar pannacotta!
4 dl. grädde
2 msk. rörsocker
1 st. vaniljstång
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka upp grädden, tillsätt socker. Dela vaniljstången och ta ut fröna, tillsätt sedan.
Dra kastrullen från värmen, rör ner gelatinbladen.
Lägg i formar eller glas. Låt stå kallt i minst 3 timmar innan servering eller låt det stå kallt över natten.
Dekorera med bär,(på bilden: hallon, blåbär o smultron) florsocker, sylt, ev. ätbara blommor.
2 msk. rörsocker
1 st. vaniljstång
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
Koka upp grädden, tillsätt socker. Dela vaniljstången och ta ut fröna, tillsätt sedan.
Dra kastrullen från värmen, rör ner gelatinbladen.
Lägg i formar eller glas. Låt stå kallt i minst 3 timmar innan servering eller låt det stå kallt över natten.
Dekorera med bär,(på bilden: hallon, blåbär o smultron) florsocker, sylt, ev. ätbara blommor.