Sitter och avnjuter denna just nu..
Brukar inte gilla söta mjökprodukter, men den här är helt okej. Det var så längesedan jag åt en risifrutti sist, så jag hade nog glömt att smaken var såhär god!
Rainbow cupcake!
Rainbowcupcakes
100 g smör
¾ dl mjölk
1 dl fruktsocker
2 ägg
1tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl graham mjöl
Karamellfärger
100 g smör
¾ dl mjölk
1 dl fruktsocker
2 ägg
1tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl graham mjöl
Karamellfärger
Tjohej!
Fruktig mysli!
Naturell youghurt
banan
vindruva
päron
nötter
russin
torkade bär o frukter
kokos
Cykeltur i skogen efter en tung dag, finns det något bättre?
Troll på trappan!
Kottekrans!
Självuppdrivna blommor!
Mumsiga rågsemlor med äppel och kanel!
- Saftiga och söta semlor!
5 dl hett vatten
1,5 dl farin
5 dl rågmjöl
- Koka upp vattnet
- Tillsätt i en bunke tillsammans med farin och rågmjöl, lös upp sockret och låt stå tills det svalnat en aning
Tillsätt:
2 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl krossat bovete
1 rivet äpple
1 tsk kanel
1 tsk salt
4-5 dl jästbrödsmjöl
1 tsk pomerans
och om du vill - russin, frön, nötter
- Knåda till en smidig deg, låt jäsa ½-1 timme.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, arbeta degen
- Forma till semlor, placera ut på plåt och låt jäsa
- Pensla med ljummet vatten och sirap
- Strö på vallmofrön eller sesamfrö
- Grädda i ugnen på 175-200 grader i 15-20 minuter
- Pensla ytterligare med sirap och vatten om du vill ha en extra mjuk och söt yta!
5 dl hett vatten
1,5 dl farin
5 dl rågmjöl
- Koka upp vattnet
- Tillsätt i en bunke tillsammans med farin och rågmjöl, lös upp sockret och låt stå tills det svalnat en aning
Tillsätt:
2 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl krossat bovete
1 rivet äpple
1 tsk kanel
1 tsk salt
4-5 dl jästbrödsmjöl
1 tsk pomerans
och om du vill - russin, frön, nötter
- Knåda till en smidig deg, låt jäsa ½-1 timme.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, arbeta degen
- Forma till semlor, placera ut på plåt och låt jäsa
- Pensla med ljummet vatten och sirap
- Strö på vallmofrön eller sesamfrö
- Grädda i ugnen på 175-200 grader i 15-20 minuter
- Pensla ytterligare med sirap och vatten om du vill ha en extra mjuk och söt yta!
Frukost!
- Naturellyoughurt tillsammans med russin, krossade linfrön, gojibär och 4 korsnflingor
- Rostat bröd med gräddfilssås, varmrökt lax, sallad, paprika och tomat
Enkel middag!
-Stekt potatis
- Varmrökt lax
- Råstekta rödbetor
- Sallad o grönsaker
- Gräddfilssås med dill
Förra helgen när farmor och farfar var här på mat!
- Revbensspjäll
- Ungsrostade grönsaker
- Ungsbakad pumpa med solskenskrydda o chilismör
- Sallad
- Lingonsylt
= mums!
Efterrätten var hallon och chokladmousse i chokladringar serverad tillsammans med halvfrusna bär
Äppelpaj!
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl graham mjöl
1 dl 4-kornsflingor
1,5 tsk bakpulver
1-2 msk mjölk
1 krm salt
- Blanda alla de torra ingredienserna
- Tillsätt rumsvarmt smör och toppa ihop till en smidig deg, tillsätt sedan mjölken
- Tryck ut degen i en pajform
- Grädda pajskalet i ugnen i 10 minuter på 175-200 grader tills det är gyllenbrunt
Fyllning:
5 äppel i (jätte)små bitar
50-100 gram mandelmassa(enligt tycke o smak!)
50g smör
några matskedar mjöl och 4-kornsflingor
- Strö ut äppelbitarna i pajskalet
- Blanda de övriga ingredienserna och bre på över äppelbitarna
- Strö till sist över:
rörsocker
sirap
kanel
- Låt grädda klart i ugnen ca. 5-10 minuter till!
- Sververa med vaniljsås eller glass!
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl graham mjöl
1 dl 4-kornsflingor
1,5 tsk bakpulver
1-2 msk mjölk
1 krm salt
- Blanda alla de torra ingredienserna
- Tillsätt rumsvarmt smör och toppa ihop till en smidig deg, tillsätt sedan mjölken
- Tryck ut degen i en pajform
- Grädda pajskalet i ugnen i 10 minuter på 175-200 grader tills det är gyllenbrunt
Fyllning:
5 äppel i (jätte)små bitar
50-100 gram mandelmassa(enligt tycke o smak!)
50g smör
några matskedar mjöl och 4-kornsflingor
- Strö ut äppelbitarna i pajskalet
- Blanda de övriga ingredienserna och bre på över äppelbitarna
- Strö till sist över:
rörsocker
sirap
kanel
- Låt grädda klart i ugnen ca. 5-10 minuter till!
- Sververa med vaniljsås eller glass!