Mumsiga rågsemlor med äppel och kanel!

- Saftiga och söta semlor!
5 dl hett vatten
1,5 dl farin
5 dl rågmjöl

- Koka upp vattnet
- Tillsätt i en bunke tillsammans med farin och rågmjöl, lös upp sockret och låt stå tills det svalnat en aning

Tillsätt:

2 dl mjölk
50 gram jäst
1 dl krossat bovete
1 rivet äpple
1 tsk kanel
1 tsk salt
4-5 dl jästbrödsmjöl
1 tsk pomerans
och om du vill - russin, frön, nötter

- Knåda till en smidig deg, låt jäsa ½-1 timme.

- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, arbeta degen
- Forma till semlor, placera ut på plåt och låt jäsa
- Pensla med ljummet vatten och sirap
- Strö på vallmofrön eller sesamfrö
- Grädda i ugnen på 175-200 grader i 15-20 minuter

- Pensla ytterligare med sirap och vatten om du vill ha en extra mjuk och söt yta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0