Äppelpaj!
100 gram smör
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl graham mjöl
1 dl 4-kornsflingor
1,5 tsk bakpulver
1-2 msk mjölk
1 krm salt
- Blanda alla de torra ingredienserna
- Tillsätt rumsvarmt smör och toppa ihop till en smidig deg, tillsätt sedan mjölken
- Tryck ut degen i en pajform
- Grädda pajskalet i ugnen i 10 minuter på 175-200 grader tills det är gyllenbrunt
Fyllning:
5 äppel i (jätte)små bitar
50-100 gram mandelmassa(enligt tycke o smak!)
50g smör
några matskedar mjöl och 4-kornsflingor
- Strö ut äppelbitarna i pajskalet
- Blanda de övriga ingredienserna och bre på över äppelbitarna
- Strö till sist över:
rörsocker
sirap
kanel
- Låt grädda klart i ugnen ca. 5-10 minuter till!
- Sververa med vaniljsås eller glass!
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl graham mjöl
1 dl 4-kornsflingor
1,5 tsk bakpulver
1-2 msk mjölk
1 krm salt
- Blanda alla de torra ingredienserna
- Tillsätt rumsvarmt smör och toppa ihop till en smidig deg, tillsätt sedan mjölken
- Tryck ut degen i en pajform
- Grädda pajskalet i ugnen i 10 minuter på 175-200 grader tills det är gyllenbrunt
Fyllning:
5 äppel i (jätte)små bitar
50-100 gram mandelmassa(enligt tycke o smak!)
50g smör
några matskedar mjöl och 4-kornsflingor
- Strö ut äppelbitarna i pajskalet
- Blanda de övriga ingredienserna och bre på över äppelbitarna
- Strö till sist över:
rörsocker
sirap
kanel
- Låt grädda klart i ugnen ca. 5-10 minuter till!
- Sververa med vaniljsås eller glass!
Kommentarer
Trackback