Morsdag!
Botten:
4 äggvitor
1 dl. socker
2-3 dl. mandelspån
1 msk potatismjöl
lite bakpulver
- Vispa äggvitorna
- Blanda resten av ingredienserna, och vänd sedan ner vitorna i blandningen
- Bred ut på plåt till två hjärtan
- Grädda i ugnen, i ca. 175 grader tills de fått gyllen brun färg
- Låt sedan kallna på plåten
Hallonmousse:
1-2 äggvitor
2 dl. vispgrädde
2 msk. florsocker
2 dl. hallon
rörsocker
- Koka upp hallon, med lite rörsocker och sila dem så du får en frö fri sås, låt svalna
- Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa också grädden och florsockret till hårt skumm
- Rör ner hallonen i grädden och vänd sedan försiktigt ner äggvitorna
-
- Lägg upp en av bottnarna på ett tårtfat, och bre ut hallonmuossen
- Lägg sedan på den andra bottnen, och toppa tårtan med hallon, grädde och färgglatt strössel!
Kommentarer
Trackback