Köksdag i skolan


 

Jag gjorde förrätten i våran 3 trerätters meny i tisdags.

Förätten var en toast, gjord på fullkornsbröd som var rostat i ugnen med olja och havssalt, och sedan gratinerad i ugenen med rödbetor, valnötter, fårost och olja



Huvudrätten - bestod av lammkotletter (utav ett lamm som vi styckade på förmiddagen), ungsrostade rotsaker, rödvinssås och palsternacks pureé

Och allting blev verkligen jättegott och lyckat! Jag har fått en helt annan syn på lamm- och fårkött nu och längtar riktigt på att få äta det igen, det är så gott när köttet är mört och välkryddat med vitlök, dragon och timjan, mmm..
Men eftersom vi inte gör lamm- eller fårkött hemma så särskilt ofta och inte heller händer det sig att man får det iskolan så då kan det nog dröja till nästa gång. Fast det kan man ju ändra på! Fårkött är nog något som jag i framtiden kommer att satsa mera på, delvis som omväxling men framför allt för smakens skull!

Och till efterrätt blev det - Chokladpannacotta, citronfromage samt en äppelkompott!







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0