Kanelbullar
Deg
1 påse torrjäst/ 50 gram färsk jäst
150 gram smör
6 dl. mjölk
1 dl. fruktsocker
½ tsk. salt
2 st. ägg
kardemumma
2 dl. havreflingor
1 dl. grahamsmjöl
8-9 dl. vetemjöl
Fyllning
smör(rumsvarmt)
kanel(+socker)
honung
Gör så här
~ Värm vätskan till 37 grader och lös upp jästen (42 grader om du använder torrjäst, blanda då också jästen med mjölet)
~ Smält smöret och låt svalna, tillsätt sedan
~ Tillsätt sedan resten av ingredienserna
~ Avsluta till sist med mjölet och knåda sedan till en smidig deg
~ Låt jäsa under bakduk i 1 timme
~ Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla sedan ut till en rektangel
~ Rulla ihop och skär sedan i cirka 2 centimeters tjocka skivor, placera ut på plåt och låt jäsa ytterligare ½-1 timme
~ Pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker
~ Grädda ugnen på cirka 200 grader i 15-20 minuter
Kommentarer
Trackback