Kanelbullar



Deg

1 påse torrjäst/ 50 gram färsk jäst
150 gram smör

6 dl. mjölk
1 dl. fruktsocker
½ tsk. salt
2 st. ägg
kardemumma
2 dl. havreflingor
1 dl. grahamsmjöl

8-9 dl. vetemjöl

Fyllning
smör(rumsvarmt)
kanel(+socker)
honung

Gör så här
~ Värm vätskan till 37 grader och lös upp jästen (42 grader om du använder torrjäst, blanda då också jästen med mjölet)

~ Smält smöret och låt svalna, tillsätt sedan
~ Tillsätt sedan resten av ingredienserna
~ Avsluta till sist med mjölet och knåda sedan till en smidig deg
~ Låt jäsa under bakduk i 1 timme

~ Stjälp upp degen på mjölat bakbord, kavla sedan ut till en rektangel

~ Bre på smöret, strö på kanel och ringla sedan över honung
~ Rulla ihop och skär sedan i cirka 2 centimeters tjocka skivor, placera ut på plåt och låt jäsa ytterligare ½-1 timme

~ Pensla sedan med ägg och strö på pärlsocker
~ Grädda ugnen på cirka 200 grader i 15-20 minuter




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0