Vegetariskt
Här om dagen så slog tanken mig riktigt, att tänk hur mycket kött vi egentligen äter. Vi kan äta kött i olika former till frukost, lunch, middag och kanske också till mellanmålen.
Så då passade jag på och gjorde en vegetarisk middag den kvällen. Här kommer recepten:
Så då passade jag på och gjorde en vegetarisk middag den kvällen. Här kommer recepten:
Morots/Palsternacks biffar
4 morötter
½ palsternacka
2 ägg
salt
peppar
paprika pulver
chilisås
olja och smör till stekning
- Riv morötterna och palsternackan
4 morötter
½ palsternacka
2 ägg
salt
peppar
paprika pulver
chilisås
olja och smör till stekning
- Riv morötterna och palsternackan
- Vispa upp äggen och tillsätt de rivna rotsakerna
- Krydda, och stek sedan som biffar på medelvärme i stekpanna.
- Krydda, och stek sedan som biffar på medelvärme i stekpanna.
Sesam Falafel
en burk kikärter
1 ägg
ca. 2 msk vetemjöl
2 vitlöks klyftor
salt, peppar, grillkrydda, curry och chili lime krydda
sesam
olja och smör till stekning
- Mixa all ingredienser i matberedare
- Forma sedan degen i passligt stora bitar och rulla sedan i sesam
- Stek dem på medelvärme tills de blir gyllen bruna. ( Låt inte sesamfröna brännas vid )

Servera med en klick gräddfil, chilisås, ny malen peppar och en grönsallad med nötter eller pumpafrön!
en burk kikärter
1 ägg
ca. 2 msk vetemjöl
2 vitlöks klyftor
salt, peppar, grillkrydda, curry och chili lime krydda
sesam
olja och smör till stekning
- Mixa all ingredienser i matberedare
- Forma sedan degen i passligt stora bitar och rulla sedan i sesam
- Stek dem på medelvärme tills de blir gyllen bruna. ( Låt inte sesamfröna brännas vid )

Servera med en klick gräddfil, chilisås, ny malen peppar och en grönsallad med nötter eller pumpafrön!
Kommentarer
Trackback